Vår historia

Sur-Ron marknadsförs i Sverige av Adoy AB.

 

Peter, civilingenjör och serieentreprenör som driver företag inom detaljhandel och har ett stort motorintresse.

Christian, datavetare och entreprenör som driver företag inom IT.

Alex, var med och startade importen av Sur-Ron till Sverige, han håller sig à jour med allt som har med elektriska motorcyklar att göra, batteriexpert på Northvolt. Hjälper oss från gång till annan med tekniska frågor.

 

Importen av Sur-ron startades 2017, sedan dessa har vi kontinuerligt arbetat med att importera Sur-ron och tillbehör till Sverige. Ambitionen sedan 1 år tillbaka är att skapa ett återförsäljare nätverk som lokalt kan hjälpa kunderna med såväl försäljning som service av Sur-ron produkter.

 

Vi finns nu på ett 10-tal orter i Sverige. 

outdoor-image-02

BOLAGET SUR-RON

Företaget grundades 2014 av tre motorcykel- och teknikentusiaster. Med en investering på 30 miljoner USD och 40 ingenjörer skapade de sin första modell – Light Bee som lanserades i mars 2018.

 

Hälften av ingenjörerna är systemingenjörer som utvecklar motorcykelns intelligenta system för styrning av elektronik och batteri. Den andra hälften är experter på fordonsdesign, produktutveckling och tillverkning.

 

Idag har Sur-Ron en egen fabrik, som är 50 % robotiserad, och cirka 100 anställda i ChongQing City - Kinas motorcykelhuvudstad och i HangZhou - Kinas internethuvudstad.

 

De producerar runt 40 000 Surrons per år och bygger en ny fabrik för att klara framtida produktionsvolymer av både Ligtht Bee och Storm Bee men även nya modeller som kommer.

 

Sur-Ron är dedikerad till att skapa högpresterande elektriska motorcyklar tillgängliga för alla. Deras filosofi är att människor idag är uppkopplade och informerade och därför med rätta kräver premiumkvalitet utan att betala premiumpriser.

 

Det gillar vi.