Om oss

Sur-Ron marknadsförs i Sverige av Adoy AB. Bakom den svenska satsningen finns vi: 

  • Alex, en känd profil på nätet i el-cykel-kretsar som driver företaget Envolt med lång erfarenhet av att bygga el-cyklar och serva batterier
  • Peter, civilingenjör och serie-entreprenör som driver bolag inom retail och har stort motorintresse.
  • Christian, datavetare och entreprenör som driver bolag inom IT 

Alex, som har koll på allt som händer kring eldrivna motorcyklar, skickade en länk till en ny motorcykel, som han menade var det mest lovande han sett under sina 10 år. Björn och Jesper sa direkt – låt oss beställa var sin och se vad de går för. Är de bra kollar vi om fler är intresserade.

De var bra. Riktigt bra. Intresset var stort. Så stort att vi fyllde en hel container med förbeställda Light Bees i off-road-version. De kommer till Sverige i juni 2018.

Nu lanserar Surrons nästa modell. Storm Bee som är den större Surron modellen.Den kommer att finnas i flera varianter mer information fins under sidan StormBee

Nu gör vi om samma sak igen. Vi tar emot förbeställningar på StormBee.

Företaget Sur-Ron

Företaget grundades 2014 av tre motorcykel- och teknik-entusiaster. Med en investering på 30 miljoner USD och 40 ingenjörer skapade de sin första modell – Light Bee som lanserades i mars 2018.

Hälften av ingenjörerna är systemingenjörer som utvecklar motorcykelns intelligenta system för styrning av elektronik och batteri. Den andra hälften är experter på fordonsdesign, produktutveckling och tillverkning. 

Idag har Sur-Ron en egen fabrik, som är robotiserad till 50%, och drygt 100 anställda i ChongQing City – Kinas motorcykel-huvudstad och i HangZhou – Kinas internet-huvudstad.

Man producerar runt 40000 Surrons per år, bygger en ny fabrik för att klara framtida produktionsvolymer av såväl LigthtBee som StormBee men även ny modeller som kommer. 


Sur-Ron är dedikerade till att skapa högpresterande elektriska motorcyklar tillgängliga för alla. Deras filosofi är att människor idag är uppkopplade och informerade och därför med rätta efterfrågar premium-kvalitet utan att betala överpris. 

Det gillar vi.